Orkanen Ida har nådd kategori 4

Satellittbilde av orkanen Ida. Innbyggerne langs Mexicogolfen er blitt bedt om å forberede seg på at orkanen vil være svært kraftig når den treffer land søndag ettermiddag lokal tid. Foto: NOAA via AP / NTB
Satellittbilde av orkanen Ida. Innbyggerne langs Mexicogolfen er blitt bedt om å forberede seg på at orkanen vil være svært kraftig når den treffer land søndag ettermiddag lokal tid. Foto: NOAA via AP / NTB Foto: NTB

Orkanen Ida, som har direkte kurs mot New Orleans, er nå oppgradert til en kategori 4-orkan, som kan gi vindkast på over 60 meter per sekund.

Uværet er ventet å ramme delstaten Louisiana søndag ettermiddag lokal tid.

– Det er ventet at den vil fortsette å bli raskt sterkere i løpet av de neste tolv timene, og Ida er ventet å være en ekstremt farlig og større orkan når den treffer land langs kysten av Louisiana denne ettermiddagen, meldte USAs nasjonale orkansenter NHC søndag.

Personvernpolicy