Japan har oppdaget forurensing i enda et parti med Moderna-vaksiner

Japan har igjen funnet fremmede partikler i noen av Moderna-vaksinene. Samtidig etterforskes det hvorfor to menn døde i begynnelsen av august etter at de hadde fått andre dose av vaksinen. Det er ikke klart om dødsfallene kan knyttes til vaksineringen.
Japan har igjen funnet fremmede partikler i noen av Moderna-vaksinene. Samtidig etterforskes det hvorfor to menn døde i begynnelsen av august etter at de hadde fått andre dose av vaksinen. Det er ikke klart om dødsfallene kan knyttes til vaksineringen. Foto: Eugene Hoshiko / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruken av Moderna-vaksinen er satt på vent i Okinawa i Japan etter at det igjen ble oppdaget fremmede partikler i enkelte vaksiner, opplyser lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beskjeden kommer dagen etter at Japans helsedepartement opplyste at de har startet en granskning av to dødsfall blant personer som er blitt vaksinert med et annet parti Moderna-vaksiner som viste seg å være forurenset.

Det er ikke klart hvorfor de to mennene på 30 og 38 år døde, og om dødsårsaken kan knyttes til vaksineringen.

I Okinawa-regionen sør i Japan opplyser myndighetene søndag at vaksineringen er satt delvis på vent.

– Vi innstiller bruken av Modernas covid-19-vaksiner siden fremmede stoffer ble oppdaget i noen av dem, skriver de i en uttalelse.