Dødstallet fra corona øker så kraftig at fylker i Oregon må ha frysetrailere

To besøkende hos en coronapasient på sykehuset i Salem i Oregon, der to fylker har så mange døde at de ikke har plass i likhuset.
To besøkende hos en coronapasient på sykehuset i Salem i Oregon, der to fylker har så mange døde at de ikke har plass i likhuset. Foto: Andrew Selsky / AP

Dødstallet fra coronaviruset øker nå så kraftig i to fylker i Oregon at det ikke lenger er plass til alle de døde i likhusene.

Tillamook-fylket på kysten og Josephine-fylket i sørvest har bedt delstatsmyndighetene om frysetrailere for å hanskes med situasjonen, sier Bobbi Doan i Oregons kontor for krisesituasjoner.

I Tillamook var mellom 18. og 23. august seks coronadødsfall, flere enn de fem som har dødd hittil av viruset i pandemien.

Smitten sprer seg raskest i fylker med lav vaksinasjonsrate, og det store flertallet av coronasyke som fyller Oregons sykehus, er ikke vaksinert.

I Tillamook trygler helsemyndighetene nå folk om å vaksinere seg, men i Josephine, der bare 53 prosent er vaksinert og sykehusene er overbelastet, er det ingen slike oppfordringer.

Helsesjefen i Josephine, republikanske Herman Baertschiger, sa tidligere i måneden i et møte med myndighetene at han ikke vil tvinge noen til å vaksinere seg.

Oregon er blant delstatene i USA der smitten har økt mest de siste ukene, spesielt i lommer av delstaten med lav vaksinasjonsrate.

Men de fleste delstatene der smitten har økt mest, er republikansk-styrte stater i sør der mange mennesker er skeptiske til vaksiner.

Florida er nå episenteret for coronapandemien i USA. Der foregår en tautrekking mellom guvernør Ron DeSantis som er imot coronatiltak, og skolestyrer som vil ha påbud om munnbind og cruiseselskaper som vil kreve vaksinasjonspass.

Personvernpolicy