Mer enn 100 migranter reddet i Den engelske kanal

Artikkelen fortsetter under annonsen

102 migranter ble reddet opp fra Den engelske kanal lørdag, mens de forsøkte å ta seg til England i skrøpelige båter, opplyser den franske marinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En første båt, som hadde 38 migranter om bord, havnet i vansker utenfor Boulogne-sur-Mer. De ble reddet opp av vannet og tatt til Frankrike, der de ble overgitt grensepolitiet, heter det i en uttalelse.

Ytterligere 60 migranter ble reddet utenfor Neufchâtel-Hardelot, 58 av dem ved hjelp av en taubåt, mens to andre ble plukket opp av en patruljebåt. Den samme båten hjalp også fire andre. Alle som ble reddet, er nå i sikkerhet, heter det videre i uttalelsen.

Siden slutten av 2018 har det vært en økning i antall ulovlige krysninger av Den engelske kanalen av migranter som forsøker å ta seg til Storbritannia. Dette til tross for at myndighetene advarer mot sterk strøm i vannet, lave temperaturer og vanskeligheter idet man tar seg inn i en av verdens travleste shippingruter.

Fra årsskiftet og fram til august registrerte franske myndigheter 12.148 krysninger eller forsøk på å krysse kanalen, nesten tre ganger så mange som i samme periode i fjor.