Tyskland har evakuert over 600 så langt

Personer som er blitt evakuert fra Afghanistan på vei ut fra et tysk militærfly i Tasjkent tirsdag. Foto: Det tyske forsvaret via AP / NTB
Personer som er blitt evakuert fra Afghanistan på vei ut fra et tysk militærfly i Tasjkent tirsdag. Foto: Det tyske forsvaret via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt har Tyskland evakuert over 600 personer fra Afghanistan til Tyskland. Evakueringen vil pågå så lenge som mulig, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske militærfly har fraktet folk fra Kabul til nabolandet Usbekistans hovedstad Tasjkent. Fram til onsdag kveld var over 600 personer blitt fraktet dit, viser tall fra det tyske forsvarsdepartementet.

– Vi evakuerer så mange tyske statsborgere, lokalt ansatte og andre personer i fare så lenge som mulig, heter det i en uttalelse fra Berlin.

Opptil 600 soldater bistår i evakueringsoperasjonen. Den tyske regjeringen har satt av rundt 40 millioner euro til oppgaven.

Planen er å frakte de evakuerte videre fra Tasjkent til Tyskland med fly innleid fra Lufthansa. Den første flygingen ankom Tyskland onsdag morgen med rundt 130 evakuerte om bord.