Norges Røde Kors forbereder hjelpeinnsats etter jordskjelvet i Haiti

En kirke i havnebyen Les Cayes i Haiti raste sammen under jordskjelvet lørdag. Foto: Delot Jean / AP / NTB
En kirke i havnebyen Les Cayes i Haiti raste sammen under jordskjelvet lørdag. Foto: Delot Jean / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors vurderer nå skadene etter jordskjelvet i Haiti og forbereder hjelp til det hardt rammede landet. De er klare til å bistå ved behov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre kolleger i regionen vurderer nå skadene av det alvorlige jordskjelvet sør i Haiti, og hva slags hjelpeinnsats det er mest behov for, sier seniorrådgiver Morten Tønnessen-Krokan i Norges Røde Kors i en pressemelding.

Han deltok i det internasjonale katastrofeteamet for Haiti etter jordskjelvet i 2010. Jordskjelvet som lørdag rammet Haiti, hadde en styrke på 7,2 og var med det enda kraftigere enn 2010-jordskjelvet.

– Den viktigste hjelpen nå er å redde liv og helse og få folk i sikkerhet i tilfelle etterskjelv. De nærmeste dagene vil akutt helsehjelp og traumebehandling være viktig i tillegg til å sikre tilgang til mat, vann og tak over hodet, sier Tønnesen-Krokan.

Norges Røde Kors vurderer fortløpende behovet for hjelp, spesielt knyttet til helseinnsats.

– Vi følger situasjonen svært tett og er klar til å bistå ved behov. Vi venter omfattende og store skader og har derfor allerede mobilisert vårt regionkontor i Mellom-Amerika, og vi ser nå på om det er behov for å sende mer bistand og hjelp.