Lionel Messi framme i Paris – enig med PSG om lukrativ kontrakt

Lionel Messi er på plass i Paris.
Lionel Messi er på plass i Paris.  Foto: AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi er på plass i den franske hovedstaden for å fullføre overgangen til Paris Saint-Germain. En legesjekk og signerte papirer er alt som gjenstår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før tirsdagens avreise fra Barcelona bekreftet far og agent Jorge Messi sønnens neste stoppested. Han svarte «ja» på spørsmål fra spanske La Sexta om hvorvidt Lionel Messi skulle til Paris for å bli PSG-spiller.

Først skal fotballstjernen gjennom en legesjekk. Går alt i orden der, skriver Messi under en toårskontrakt med en opsjon på ytterligere én sesong, erfarer L'Équipe.

Tirsdag ettermiddag innkalte PSG til pressekonferanse onsdag klokken 11. Der vil Messi etter all sannsynlighet bli presentert som klubbens nye spiller.

Argentineren var ikledd en t-skjorte med «Paris» på da han ankom flyplassen Le Bourget nord for hovedstaden, og han vinket og smilte til PSG-tilhengerne som hadde møtt opp i hopetall.

Sjokk-avskjed

Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano sitter på de samme opplysningene som L'Équipe. Han skriver på Twitter at Messi vil tjene rundt 35 millioner kroner i året etter skatt. Det tilsvarer 367 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I PSG vil Messi igjen være på lag med Neymar, som i 2017 forlot Barcelona som tidenes dyreste fotballspiller.

Lionel Messi tok søndag et tungt farvel med Barcelona. Foto: NTB
Lionel Messi tok søndag et tungt farvel med Barcelona. Foto: NTB

I forrige uke ble det kjent at Messi forlater Barcelona etter 21 år i klubben. Han kunne ikke få ny kontrakt på grunn av La Ligas økonomikrav. Barcelona er nedtynget av gjeld og lider av store inntektstap som følge av koronapandemien.

Messis avtale med Barcelona løp ut 30. juni. Gjennom sommeren jobbet partene for en forlengelse, og inntil sist torsdag lå det an til at 34-åringen kom til å fortsette karrieren på Camp Nou.

Stor suksess

Argentineren ble en del av Barcelona-systemet som 13-åring i år 2000. Siden debuten på A-laget i 2004 scoret han 672 mål og sto bak 305 målgivende pasninger på sine 778 kamper for klubben.

På veien vant Messi ti La Liga-titler, og han har vært med på sju triumfer i den spanske cupen og sikret fire mesterligatrofeer.

I sommer vant han sitt første store trofé på landslaget da han ledet Argentina til seier i Copa America. På det tidspunktet trodde de aller fleste at klubbkarrieren ville fortsette i Barcelona.