Over 100.000 smittede per dag i USA

Folk står i kø for å teste seg på flyplassen i Fort Lauderdale i Florida, blant de hardest rammede statene i den nye smittebølgen. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB
Folk står i kø for å teste seg på flyplassen i Fort Lauderdale i Florida, blant de hardest rammede statene i den nye smittebølgen. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 100.000 mennesker smittes nå av coronaviruset hver dag i USA. Så høyt har ikke tallet vært siden smittebølgen i vinter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I juni var gjennomsnittet over en uke nede på 11.000 tilfeller per dag, mens tallet den siste uka var på 107.143 daglige tilfeller. På det verste ble 250.000 amerikanere smittet hver dag i januar.

Antall døde øker også raskt. Den siste uka er det registrert nesten 500 dødsfall per dag, opp fra 270 for to uker siden.

Viruset sprer seg nå raskt blant ikke-vaksinerte, særlig i sørstatene, der sykehus mange steder er i ferd med å bli overbelastet.

Helsemyndighetene er redd for at smitten øker mer om ikke flere amerikanere vaksinerer seg.

Antall innleggelser på sykehus har også skutt i været, og mange steder er alle sengene på intensivavdelingene nå opptatt.