Bill Gates beklager å ha pleid omgang med Jeffrey Epstein

Bill Gates, som grunnla Microsoft i 1975, angrer på å ha pleid omgang med finansmannen Jeffrey Epstein.
Bill Gates, som grunnla Microsoft i 1975, angrer på å ha pleid omgang med finansmannen Jeffrey Epstein. Foto: Berit Roald / AP / NTB

Microsoft-grunnlegger Bill Gates erkjenner at det var en stor tabbe av ham å ha sosial omgang med den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein.

Epstein var tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep mot unge jenter og kvinner, men tok sitt eget liv i en fengselscelle i august 2019 før rettssaken kom opp.

I et intervju med CNN forteller Bill Gates om sitt eget forhold til finansmannen, som var kjent for å ha en rekke mektige venner både i inn- og utland.

– Det var et stort feilsteg å tilbringe tid sammen med ham, å gi ham kredibilitet ved å være der, sier Gates.

Microsoft-grunnleggeren understreker at han bare møtte Epstein for å samle penger til sin og konas veldedige stiftelse.

– Jeg hadde flere middager sammen med ham og håpet at det han sa om å skaffe milliarder i bidrag til global helse gjennom kontakter han hadde, skulle gi resultater, sier Gates.

– Da det virket som om det ikke ville komme noe ut av det, tok bekjentskapet slutt, sier han.

Gates toppet lenge lista over verdens rikeste, men har gjennom sin og kona Melindas stiftelse brukt mye av formuen på bistand i form av vaksinasjonsstøtte til fattige land.

I mai kunngjorde ekteparet at de skulle skilles etter 27 års ekteskap, og denne uka var skilsmissen sluttført.

– Melinda er en storartet person, og at partnerskapet tok slutt er en kilde til stor personlig tristhet, sier Gates i CNN-intervjuet.

Personvernpolicy