Skogbrann herjer ved Olympia

<p>En kraftig skogbrann nærmer seg Olympia i Hellas.</p>
En kraftig skogbrann nærmer seg Olympia i Hellas. Foto: Giannis Spyrounis / ilialive.gr via AP / NTB

Greske brannmannskaper jobber hardt i intens hete for å få kontroll over en skogbrann like ved ruinene i Olympia, fødestedet til de olympiske leker.

Den lokale guvernøren, Nektarios Farmakis, sier torsdag at monumentene og stadionet i Olympia inntil videre er trygge, men at faren ikke er over.

Over 170 brannmannskaper, 50 brannbiler og seks fly og helikoptre, samt frivillige, har kjempet gjennom natten mot ilden som har lagt 20 hus i aske.

Olympia på Peloponnes-halvøya er vanligvis godt besøkt av turister, men de ble evakuert onsdag.

Like mange brannmannskaper er satt inn mot en brann på øya Evvia, 200 kilometer øst for Aten. Her er 150 hus allerede brent ned, og flammene truer et kloster og et titall landsbyer. Mange beboere er evakuert med båt.

Sterk vind og dårlig sikt som følge av tjukk røyk gjør det vanskelig for flyene å nå fram til brannene.

Brannvesenet i Hellas sier de har måttet håndtere 92 skog- og krattbranner det siste døgnet, i tillegg til 118 branner fra dagen før.

Skogbrannfaren er høy som følge av omfattende tørke og uvanlig høye temperaturer som har nådd helt opp imellom 40 og 47 grader de siste dagene. Eksperter knytter situasjonen til klimaendringene.

Hetebølgen rammer også andre land i det østlige middelhavsområdet. I Tyrkia ble torsdag hundrevis av mennesker evakuert med båt fra et kraftanlegg som brenner.

Personvernpolicy