Melbourne stenger ned for sjette gang

Melbourne og delstaten Victoria i Australia stenger ned i sju uker etter at det ble oppdaget åtte nye smittetilfeller i byen som ikke har kjent smittevei.

Det er bare litt over en uke siden delstaten kom ut av en seks uker lang nedstenging. Delstatsminister Daniel Andrews sier han ikke har noe annet valg enn å stenge ned igjen ettersom bare 20 prosent av den voksne befolkningen er fullvaksinert.

Andrews innførte de strenge tiltakene med bare fire timers varsel.

– For å være helt ærlig, så har vi ikke nok folk som er vaksinert, og derfor er dette det eneste alternativet som er tilgjengelig for oss, sa han.

Alle de tre største byene i Australia, Sydney, Melbourne og Brisbane, er nå nedstengt. Nedstengingstiltak i Australia rammer nå mer enn halvparten av befolkningen på 25 millioner mennesker.

Delstaten New South Wales, der Sydney ligger, hadde torsdag sin verste dag siden forrige nedstenging startet i slutten av juni, med 262 nye smittetilfeller og fem nye dødsfall. Ingen av de døde, som var mellom 60 og 80 år, var fullvaksinert.

Australia lyktes lenge med sin koronastrategi med nesten helt stengte grenser, obligatorisk karantene for alle de som slapp inn, og omfattende smittesporing. Det har gjort at australiere har kunnet leve tilnærmet som normalt i perioder der andre deler av verden levde med strenge tiltak. Men dårlig tilgang på vaksiner og en mer smittsom deltavariant har ført til en vanskelig situasjon for myndighetene og statsminister Scott Morrison.

Morrison har lovet større vaksineleveranser mot slutten av året.

Personvernpolicy