Hviterussere i Ukraina skal få ekstra beskyttelse

Den hviterussiske aktivisten Vitalij Sjisjov ble funnet død i en park i Kiev denne uken. Saken etterforskes som drap. Nå skal hviterussere få ekstra beskyttelse i Ukraina. Foto: Efrem Lukatskij, AP / NTB
Den hviterussiske aktivisten Vitalij Sjisjov ble funnet død i en park i Kiev denne uken. Saken etterforskes som drap. Nå skal hviterussere få ekstra beskyttelse i Ukraina. Foto: Efrem Lukatskij, AP / NTB Foto: NTB

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har beordret ekstra beskyttelse til hviterussere i eksil i landet etter at en dissident ble funnet hengt i en park.

– Alle hviterussere som kan bli et mål for kriminelle på grunn av sin offentlige politiske posisjon, må få spesiell og pålitelig beskyttelse, sier Zelenskyj onsdag.

Den hviterussiske aktivisten Vitalij Sjisjov ble tirsdag funnet hengt i en park i Ukrainas hovedstad Kiev. FN har bedt om at saken blir grundig etterforsket.

Sjisjov ble meldt savnet etter en joggetur mandag da eksilgruppen BDU, som han ledet, ikke fikk tak i ham på telefon. Dagen etter opplyste politiet at han var funnet død, og at saken etterforskes som drap.

Personvernpolicy