USAs nødhjelpssjef ber opprørsstyrker trekke seg ut av grenseregioner i Etiopia

USAs nødhjelpssjef Samantha Power er på besøk i Etiopia og oppfordrer partene til å slippe fram nødhjelp. Arkivfoto: Greg Nash, AP / NTB
USAs nødhjelpssjef Samantha Power er på besøk i Etiopia og oppfordrer partene til å slippe fram nødhjelp. Arkivfoto: Greg Nash, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs nødhjelpssjef Samantha Power er på besøk i Etiopia. Hun ber opprørsstyrker forlate grenseregioner slik at nødhjelp kan nå fram til Tigray.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom nødhjelp skal nå fram til folk i nød i Tigray, må alle parter slutte med krigføring. Det finnes ingen militær løsning på denne konflikten, skriver hun på Twitter.

Hun ber opprørsstyrker umiddelbart trekke seg ut av grenseregionene Amhara og Afar, som grenser til Tigray.

Flere hundre tusen personer lider av sult i den nordlige Tigray-regionen, og det er frykt for en enda større sultkatastrofe.

Det brøt ut krig mellom regjeringsstyrker og opprørsstyrker i november etter lengre tids konflikt knyttet til selvstyre i Tigray-regionen.

Nobelprisvinner og statsminister Abiy Ahmed erklærte seier i desember, men det har vært hardere kamper også etter dette. I slutten av juni ble det erklært våpenhvile fram til september.