Massetesting ga høyeste smittetall på seks måneder i Kina

Kinesiske helsemyndigheter registrerte 71 nye smittetilfeller onsdag, det høyeste antallet på seks måneder. I flere byer er alle innbyggere blitt testet. Deltavarianten har spredt seg til flere storbyer. Foto: Chinatopix via AP / NTB
Kinesiske helsemyndigheter registrerte 71 nye smittetilfeller onsdag, det høyeste antallet på seks måneder. I flere byer er alle innbyggere blitt testet. Deltavarianten har spredt seg til flere storbyer. Foto: Chinatopix via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesiske helsemyndigheter meldte onsdag om 71 nye smittetilfeller, det høyeste antallet på seks måneder. I flere byer ble alle innbyggerne testet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Deltavarianten er påvist flere steder i landet, i det som er det største utbruddet i Kina på månedsvis. Kinesiske myndigheter har reagert på utbruddet med å teste hele befolkningen i byer og å tvinge flere millioner mennesker til å holde seg hjemme.

Resultatene fra massetestingen viser at smitten er relativt lite utbredt, selv om den har spredt seg til flere storbyer.

Regjeringen har fremhevet pandemihåndteringen som en suksess, med relativt små skadevirkninger på økonomien, samtidig som befolkningen har kunnet leve tilnærmet som normalt.

Men det siste utbruddet er dårlig nytt. Siden midten av juli er det registrert nesten 500 lokale smittetilfeller, etter at det brøt ut smitte blant renholdsarbeidere på en flyplass i Nanjing i Jiangsu-provinsen.