Alle innbyggerne i Wuhan må coronatestes etter nye smittetilfeller

<p>Illustrasjonsbilde.</p>
Illustrasjonsbilde. Foto: Hector Retamal / AFP

I den kinesiske byen Wuhan må alle innbyggerne testes for covid-19 etter at det er registrert ny smitte i byen for første gang på over et år.

Byen, som har 11 millioner innbyggere, setter «raskt i gang med grundig» testing av «alle innbyggere», sa embetsmannen Li Tao på en pressekonferanse tirsdag. Dagen før ble det registrert sju nye smittetilfeller blant arbeidsinnvandrere i byen.

Det var i nettopp Wuhan at covid-19 først ble oppdaget mot slutten av 2019. Det utbruddet ble slått ned med svært strenge tiltak.

De siste dagene har Kina satt hele byer i karantene, stengt offentlig transport og iverksatt massetesting, i et forsøk på å slå ned det største coronautbruddet i landet på flere måneder.

Det ble til sammen registrert 61 smittetilfeller tirsdag. Deltavarianten av viruset har nådd flere byer etter at smitten spredte seg blant renholdsarbeidere på en flyplass i Nanjing.

I flere av landets storbyer, blant dem hovedstaden Beijing, har millioner av kinesere blitt testet, mens boliganlegg er blitt sperret av og nærkontakter satt i karantene.

Personvernpolicy