Alle innbyggerne i Wuhan må coronatestes etter nye smittetilfeller

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Hector Retamal / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

I den kinesiske byen Wuhan må alle innbyggerne testes for covid-19 etter at det er registrert ny smitte i byen for første gang på over et år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byen, som har 11 millioner innbyggere, setter «raskt i gang med grundig» testing av «alle innbyggere», sa embetsmannen Li Tao på en pressekonferanse tirsdag. Dagen før ble det registrert sju nye smittetilfeller blant arbeidsinnvandrere i byen.

Det var i nettopp Wuhan at covid-19 først ble oppdaget mot slutten av 2019. Det utbruddet ble slått ned med svært strenge tiltak.

De siste dagene har Kina satt hele byer i karantene, stengt offentlig transport og iverksatt massetesting, i et forsøk på å slå ned det største coronautbruddet i landet på flere måneder.

Det ble til sammen registrert 61 smittetilfeller tirsdag. Deltavarianten av viruset har nådd flere byer etter at smitten spredte seg blant renholdsarbeidere på en flyplass i Nanjing.

I flere av landets storbyer, blant dem hovedstaden Beijing, har millioner av kinesere blitt testet, mens boliganlegg er blitt sperret av og nærkontakter satt i karantene.