Munnbindpåbud innendørs i flere storbyer i USA

San Francisco og seks andre fylker i California gjeninnfører påbud om bruk av munnbind innendørs. Foto: AP / NTB
San Francisco og seks andre fylker i California gjeninnfører påbud om bruk av munnbind innendørs. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke amerikanske storbyer innfører påbud om bruk av munnbind innendørs etter økt smitte av deltavarianten i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I California gjelder et nytt påbud i fylkene San Francisco, Alameda, Contra Costa, Marin, San Mateo, Santa Clara og Sonoma, også for fullvaksinerte.

Helsemyndighetene oppfordrer samtidig folk til å samles utendørs i stedet for innendørs når dette er mulig.

Ellers i delstaten har også fylkene Los Angeles, Yolo og Sacramento innført lignende tiltak. Det samme gjelder i flere storbyer, blant dem Atlanta, Kansas City i Missouri og Washington D.C., skriver New York Times.

I New York kommer ordfører Bill de Blasio med en sterk oppfordring om bruk av munnbind innendørs, også til fullvaksinerte.

De Blasio understreker at storbyens strategi fortsatt primært er å få folk vaksinert og at han ikke har mandat til å tvinge folk til å bruke munnbind innendørs. Det er allerede påbudt med munnbind i offentlige skoler og på offentlig transport.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det beste jeg kan gjøre, er å komme med en sterk oppfordring om at folk gjør det, sa han mandag.

Mandag ble president Joe Bidens mål om å ha vaksinert 70 prosent av befolkningen innen 4. juli nådd, én måned på overtid.

Nasjonaldagen skulle etter planen markere en slags seier over pandemien, men manglende vilje blant flere grupper til å la seg vaksinere har ført til at målet ikke ble nådd.

Samtidig har utbredt smitte av deltavarianten ført til at antall sykehusinnleggelser har skutt i været. Nå registreres det i snitt godt over 70.000 nye smittetilfeller hver dag.