Storbritannia kaller Irans ambassadør inn på teppet etter skipsangrep

Et bilde fra 2016 viser skipet som ble angrepet før helgen. Foto: Johan Victor via AP / NTB
Et bilde fra 2016 viser skipet som ble angrepet før helgen. Foto: Johan Victor via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske regjeringen anklager Iran for å stå bak et angrep på et tankskip i Omanbukta og har kalt landets ambassadør inn på teppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia, Romania, USA og Israel anklager alle Iran for å ha stått bak fredagens angrep som kostet n brite og en rumener livet.

Irans ambassadør er kalt inn til møte i forbindelse med angrepet, opplyser Storbritannias utenriksdepartement i en uttalelse.

Iran nekter for å stå bak angrepet på det japanskeide tankskipet som er registrert i Liberia. Skipets operatør Zodiac Maritime er eid av den israelske shippingmagnaten Eyal Ofer.

– Påstandene til den britiske og amerikanske utenriksministeren er grunnløse og en politisk provokasjon som vi på det sterkeste fordømmer, sier en talsperson for iransk UD, Sareed Khabibzadeh.

Han varslet samtidig at Iran vil svare på alt av eventuelle tiltak som blir rettet mot landet.

Det har vært gjentatte angrep på kommersiell skipstrafikk i regionen de siste årene, men torsdagens angrep er det første med et bekreftet dødelig utfall.

Ifølge Israel ble skipet angrepet med en drone, noe som bekreftes av en amerikansk tjenestemann som uttaler seg anonymt.

De amerikanske marinefartøyene USS Ronald Reagan og USS Mitscher fulgte Mercer Street til en trygg havn etter angrepet.