Mings slet mentalt foran EM-debuten for England: – 95 prosent av landet tvilte på meg

Mings bidro til at England holdt nullen både i EM-debuten mot Kroatia og i neste kamp mot Skottland.
Mings bidro til at England holdt nullen både i EM-debuten mot Kroatia og i neste kamp mot Skottland. Foto: Laurence Griffiths / Pool via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere idrettsutøvere har begynt å snakke om mental helse. Nå forteller Englands Tyrone Mings om hvordan han trengte hjelp av psykolog i forkant av EM-debuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mings måtte trå til fra start for England i landets to første kamper i sommerens EM, ettersom Harry Maguire var ute med skade. Det førte til en mental påkjenning for Mings, som ble beskrevet som et usikkert kort i forkant av EM.

– Jeg slet i forkant av åpningsmatchen mot Kroatia. Den mentale helsen min falt drastisk, sier Mings til The Sun.

28-år gamle Mings forteller i et intervju med den britiske avisen om hvordan folkets skepsis påvirket ham mentalt.

– Jeg var nok det eneste navnet i startoppstillingen folk ikke var sikre på. Det var noe jeg måtte overvinne. Når 90-95 prosent av landet tviler på deg, er det vanskelig ikke å la de tankene påvirke dine egne tanker, sier Mings.

Han er glad for at det nå er mer åpenhet rundt idrettsutøveres mentale helse.

– Det er fantastisk at vi spiller i en tid der man kan snakke om mental helse og hvordan man føler seg, sier Mings.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk skryt

Tidligere England-profil og midtstopper Rio Ferdinand var en av dem som var skeptiske til Mings i forkant av EM.

– Jeg tror det er det svakeste leddet i laget vårt og et område som de fleste er bekymret over. Han har ikke spilt i Champions League og har ikke spilt på dette nivået, sa Ferdinand i BBCs studio før landets åpningskamp mot Kroatia.

Mings klarte seg veldig bra i de to kampene han fikk for England i Maguires skadefravær. Han bidro til at laget holdt nullen både mot Kroatia og Skottland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både spillet på banen og midtstopperens oppgjør mot rasismen etter EM-finalen førte til at Mings fikk skryt av Rio Ferdinand etter europamesterskapet.

– Rio sendte meg en melding etter turneringen. Han skrev: «Fantastisk respons, matchet av spillet på banen. For en herlig fyr», sier Mings.

Inspirert av Biles

Idrettsutøveres mentale helse har blitt et viktig tema den siste tiden, spesielt etter at Simone Biles trakk seg fra flere OL-øvelser for å ta vare på sin mentale helse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

24-åringen har i sosiale medier vært åpen om at hun har hatt problemer med å takle forventningspresset i oppkjøringen til OL, dit hun kom som en av de aller største stjernene.

Åpenheten til Biles om sin mentale helse har gitt Mings inspirasjon til å snakke om sine egne mentale utfordringer.

– Vi har sett med Simone Biles at man kan snakke om hva man føler og forhåpentligvis få støtte fra mange folk, sier Mings.

Tidligere i år valgte også tennisstjernen Naomi Osaka å trekke seg fra Roland-Garros midt i turneringen, ettersom det var krav om at hun måtte stille til pressekonferanse etter kampene.

Japaneren har vært åpen om at hun har slitt med depresjon og at hun har fått et angstfylt forhold til pressekonferanser og valgte også å droppe årets Wimbledon-turnering.