USA bistår i etterforskningen av angrepet mot oljetanker

Oljetankeren Mercer Street utenfor Cape Town i Sør-Afrika i 2016. Foto: Johan Victor / AP / NTB
Oljetankeren Mercer Street utenfor Cape Town i Sør-Afrika i 2016. Foto: Johan Victor / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske utenriksdepartementet sier USA skal bidra i etterforskningen av angrepet mot skipet Mercer Street, som er tilknyttet en israelsk milliardær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljetankeren ble angrepet utenfor kysten av Oman torsdag. To besetningsmedlemmer døde i angrepet, som den amerikanske marinen mener ble utført av en drone.

USAs utenriksminister Antony Blinken har blitt enig med Israels utenriksminister Yair Lapid om å jobbe sammen med andre allierte «for å undersøke fakta, gi støtte og vurdere hva som skal gjøres videre», ifølge en uttalelse.

Skipets operatør, Zodiac Maritime er eid av den israelske shippingmagnaten Eyal Ofer. Israel beskylder Iran for å stå bak angrepet og presser på for at FN skal gripe inn mot det som omtales som «iransk terrorisme».

– Jeg har instruert ambassadene i Washington, London og i FN om å jobbe sammen med sine partnere i de ulike regjeringen og relevante delegasjoner i FN, meldte Lapid på Twitter.

Analytikere sier angrepet bærer preg av å være et gjengjeldelsesangrep i skyggekrigen mellom de to mektige landene i Midtøsten. Også tidligere har skip med tilknytning til landene blitt utsatt for angrep i området.