Florida med ny daglig smittetopp

Slik seg en hurtigtest ut når noen har tester positivt for covid-19. I Florida har rekordmange testet positivt det siste døgnet. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB
Slik seg en hurtigtest ut når noen har tester positivt for covid-19. I Florida har rekordmange testet positivt det siste døgnet. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste døgnet er 21.683 koronatilfeller registrert i Florida. Det er det høyeste smittetallet på en dag siden starten av pandemien, ifølge helsemyndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Delstaten har blitt det nye nasjonale episenteret for koronaviruset, og en femdel av alle nye smittetilfeller i USA stammer fra Florida.

Guvernør Ron DeSantis har nektet å innføre påbud om bruk av munnbind og krav om vaksinering, og han har i tråd med delstatens lovgivningsmakt begrenset lokale myndigheters mulighet til å innføre slike tiltak.

Tallene fra det amerikanske folkehelseinstituttet CDC viser hvor raskt smitten tar seg opp i delstaten. Dagen i forveien ble det registrert 17.093 nye smittetilfeller, og økningen er dermed på 4.590 tilfeller.

Den forrige rekorden var på 19.334 daglige smittede og ble rapportert 7. januar.