Florida med ny daglig smittetopp

Slik seg en hurtigtest ut når noen har tester positivt for covid-19. I Florida har rekordmange testet positivt det siste døgnet. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB
Slik seg en hurtigtest ut når noen har tester positivt for covid-19. I Florida har rekordmange testet positivt det siste døgnet. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB Foto: NTB

Det siste døgnet er 21.683 koronatilfeller registrert i Florida. Det er det høyeste smittetallet på en dag siden starten av pandemien, ifølge helsemyndighetene.

Delstaten har blitt det nye nasjonale episenteret for koronaviruset, og en femdel av alle nye smittetilfeller i USA stammer fra Florida.

Guvernør Ron DeSantis har nektet å innføre påbud om bruk av munnbind og krav om vaksinering, og han har i tråd med delstatens lovgivningsmakt begrenset lokale myndigheters mulighet til å innføre slike tiltak.

Tallene fra det amerikanske folkehelseinstituttet CDC viser hvor raskt smitten tar seg opp i delstaten. Dagen i forveien ble det registrert 17.093 nye smittetilfeller, og økningen er dermed på 4.590 tilfeller.

Den forrige rekorden var på 19.334 daglige smittede og ble rapportert 7. januar.

Personvernpolicy