Meteorologer: Tyskland ble rammet av «århundrets regnvær»

Et oversvømt boligområde ved elva Ahr i Insul vest i Tyskland etter ekstremnedbøren i midten av juli. Foto: Michael Probst / AP / NTB
Et oversvømt boligområde ved elva Ahr i Insul vest i Tyskland etter ekstremnedbøren i midten av juli. Foto: Michael Probst / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremregnet i Tyskland i midten av juli var historisk, fastslår meteorologer. Naturkatastrofen var den verste som har rammet Tyskland siden 1960-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det voldsomme regnet førte til at en lang rekke nedbørsrekorder ble slått, og minst 180 mennesker mistet livet i flomvannet. I tillegg var 150 mennesker fortsatt savnet for en uke siden.

Nedbøren hadde historiske proporsjoner, konstaterer det tyske meteorologiske instituttet DWD, som nå har sett nærmere på målingene fra rundt 2.000 værstasjoner.

Falt over 100 liter regn per kvadratmeter

13. og 14. juli falt det over 100 liter regn per kvadratmeter i et område mellom Köln-bukta og Eifel-regionen. Ved en værstasjon nær Köln ble det målt 162,4 liter nedbør per kvadratmeter.

Flommen i dette området beskrives av DWD som den verste naturkatastrofen som har rammet Tyskland siden nordsjøflommen i Nord-Tyskland i 1962.

Ekstremregnet vil i historiebøkene bli omtalt som «århundrets regnvær», tror DWD.

Den globale oppvarmingen har økt risikoen for ekstremt vær både i Europa og mange andre deler av verden. Hvordan nedbøren blir i Tyskland utover i dette århundret, er det derfor svært vanskelig å spå.