Smitterekord i nedstengt Sydney

Politiet har sperret av et leilighetsbygg i Blacktown i Sydney på grunn av koronasmitte. Deler av storbyen lever under svært strenge restriksjoner på grunn av det nyeste smitteutbruddet. Foto: Mick Tsikas / AAP via AP / NTB
Politiet har sperret av et leilighetsbygg i Blacktown i Sydney på grunn av koronasmitte. Deler av storbyen lever under svært strenge restriksjoner på grunn av det nyeste smitteutbruddet. Foto: Mick Tsikas / AAP via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

New South Wales registrerte 239 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste tallet som er registrert så langt i delstaten med Australias største by.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For 126 av tilfellene er smittekilden ukjent, og kun 81 av de smitte personene var isolert i hele smitteperioden, melder Sydney Morning Herald.

– Basert på disse tallene kan vi gå ut fra at ting kommer til å bli verre før det blir bedre, gitt de mange smittede i samfunnet, sier delstatsminister Gladys Berejiklian

Innbyggerne i Sydney og andre deler av New South Wales har levd med strenge restriksjoner siden slutten av juni, og onsdag ble nedstengingen forlenget til 28. august.

For spesielt utsatte områder i Sydney og omegn, er det innført enda strengere restriksjoner. Blant annet er det i noen områder påbudt med munnbind utenfor hjemmet, selv om man er utendørs.

Bøtene for brudd på munnbindpåbudet er også mer en doblet, fra 200 til 500 australske dollar. Det tilsvarer fra 1.300 til om lag 3.200 norske kroner.