USA og Russland møtes for å stabilisere forholdet

USA og Russland viderefører onsdag dialogen som presidentene Joe Biden og Vladimir Putin startet med sitt toppmøte i Genève i forrige måned. Foto: AP / NTB
USA og Russland viderefører onsdag dialogen som presidentene Joe Biden og Vladimir Putin startet med sitt toppmøte i Genève i forrige måned. Foto: AP / NTB Foto: Patrick Semansky / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Representanter fra USA og Russland møttes onsdag i Genève for å videreføre dialogen som ble startet med presidenttoppmøtet i forrige måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hensikten med samtalene er å stabilisere forholdet mellom de to landene, som er det dårligste på mange år. Men i begge hovedsteder blir forventningene dempet, og det er ikke ventet konkrete resultater av noe slag.

Den viktigste saken på dagsordenen er nedrustning. Tidligere i år ble USA og Russland enige om å forlenge avtalen Ny Start, som regulerer landenes atomvåpenarsenaler.

Biden og Putin møttes i Genève i juni for første gang etter at Biden ble valgt til president.

Den amerikanske delegasjonen blir ledet av viseutenriksminister Wendy Sherman, og på russisk side er det viseutenriksminister Sergej Rjabkov som fører ordet. Samtalene finner sted bak lukkede dører, og det er ingen medier til stede.

Amerikanerne har lagt ut to bilder av viseutenriksministrene, det ene viser de to med munnbind idet de hilser med albuen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gjennom denne dialogen håper vi å danne grunnlaget for framtidige tiltak innenfor områder som nedrustning og risikokontroll, heter det i en kort kunngjøring fra utenriksdepartementet i Washington.

Rjabkov sa til russiske medier tirsdag at samtalene vil gjøre det mulig å få inntrykk av hvor sterkt USA ønsker å opprette en «målrettet, energisk dialog om strategisk stabilitet».