Politimann fryktet for livet under stormingen av Kongressen

Politimannen Aquilino Gonell følger med på en video under kongresshøringen om stormingen av Kongressen. Foto: Oliver Contreras / The New York Times via AP / NTB
Politimannen Aquilino Gonell følger med på en video under kongresshøringen om stormingen av Kongressen. Foto: Oliver Contreras / The New York Times via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En politimann som var på jobb i kongressbygningen da den ble stormet av rasende Trump-tilhengere, sier han fryktet for livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aquilino Gonell fortalte om situasjonen tirsdag under starten av kongressgranskingen av stormingen. Han sammenlignet angrepet med en beleiring i middelalderen og beskrev hvor hardt politiet jobbet for å holde folkemengden borte.

– Det er slik jeg kommer til å dø, mens jeg forsvarer inngangen, sa Gonell at han tenkte på det tidspunktet.

Han fortalte at han følte at han ikke kunne puste da folkemengden presset på for å ta seg inn i bygningen.

Michael Fanone, en politimann som ble sendt til stedet under tumultene, sa han ble tatt tak i og slått av opprørere, som også kalte ham en forræder.

– Jeg følte jeg dro til helvete og tilbake for å beskytte dem

Han sendte en tydelig melding i retning av de republikanske politikerne som har boikottet granskingen og trukket seg fra høringen.

– Jeg følte jeg dro til helvete og tilbake for å beskytte dem og folkene i dette rommet, sa Fanone.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På ett tidspunkt slo han hånden i bordet.

– Altfor mange forteller meg at helvete ikke eksisterer eller at helvete ikke egentlig var så ille. Likegyldigheten som man viser mine kolleger, er skammelig, sa politimannen.

Til sammen fem personer mistet livet da tusenvis av Trump-tilhengere stormet kongressbygningen i USAs hovedstad Washington 6. januar.