Piers Morgan får kritikk – igjen

Foto: NTB / Reuters
Foto: NTB / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske journalisten og TV-personligheten Piers Morgan latterliggjøres etter at han på Twitter hevdet at sølv- og bronsemedaljer i OL ikke er verdt å feire.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kritikken lot seg ikke vente på etter at den britiske journalisten og TV-personligheten Piers Morgan (56) mandag publiserte et innlegg på Twitter der han ga uttrykk for at det ikke er verdt å feire sølv- og bronsemedaljer utøvere tar i OL. Det skriver Insider.

På Twitter skriver Morgan, «Jeg mener ikke at sølv- og bronsemedaljer er skammelig, men ingen ekte mester hadde noensinne vært komfortabel med å ha det i troféskapet sitt».

Som følge av uttalelsen blir Morgan latterliggjort av flere tidligere olympiske utøvere. Morgan, som aldri har konkurrert i noe som helst idrett på profesjonelt nivå, publiserte tweeten i forbindelse med en Twitter-debatt om sommer-OL i Tokyo burde ha funnet sted.

Blant de olympiske utøverne som svarer på Morgans uttalelse er den kanadiske skøyteløperen Meagan Duhamel, som har tatt både gull, sølv og bronse i tidligere OL. Hun skriver at hun er komfortabel med bronsemedaljen sin og at «det å vinne betyr ulikt for ulike mennesker».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant Morgans kritikere finner man også de britiske friidrettsutøveren Kelly Sotherton og Andy Turner som henholdsvis har tatt tre og én bronsemedaljer i OL tidligere.

Morgan responderte til Sothertons uttalelse med kalle henne «serial bronzer», eller «serie-bronsevinner» på norsk.

Den tidligere bokseren, iren Paddy Barnes, tilbyr seg selv til «slåss» mot Morgan for bronsemedaljene han tok i OL i Beijing i 2008 og London i 2012, ifølge Insider.