Melbourne letter på restriksjonene – Sydney med smitterekord

Det går mot videre nedstenging i Sydney etter at det tirsdag ble meldt om 172 nye smittetilfeller i delstaten New South Wales. I Melbourne åpnes det derimot opp igjen etter en fem dager lang nedstenging. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB
Det går mot videre nedstenging i Sydney etter at det tirsdag ble meldt om 172 nye smittetilfeller i delstaten New South Wales. I Melbourne åpnes det derimot opp igjen etter en fem dager lang nedstenging. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melbourne åpner igjen tirsdag etter den siste tids nedstenging. Smitteutbruddet i Australias nest største byer under kontroll, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny koronabølge preget av deltavarianten førte til nedstenging i midten av juli. Etter nærmere to uker med ordre om å holde seg hjemme, kan millioner av innbyggere i Melbourne og delstaten Victoria legge sin femte nedstenging bak seg.

Delstatsminister Dan Andrews sier to utbrudd av deltavarianten er håndtert de siste månedene, men han understreker at pandemien langt fra er over og at det framover handler om å vaksinere flest mulig.

Skoler, restauranter og butikker kan åpne igjen, mens det fortsatt er påbudt med munnbind.

I nabodelstaten South Australia lettes det også på koronarestriksjonene, mens det i storbyen Sydney i New South Wales går mot fortsatt nedstenging etter fire uker med strenge restriksjoner.

Tirsdag ble det registrert 172 nye smittetilfeller i delstaten. Det er det høyeste daglige smittetallet siden starten av utbruddet i Sydney i begynnelsen av juni.

Kun 16 prosent av Australias befolkning er fullvaksinerte, ifølge ABC News' oversikt.