Belgia tilbyr koronavaksine til sjømenn

Vaksinen som skal tilbys sjøfolk i belgiske havner, er Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson som det kun trengs én dose av. Foto: Torstein Bøe / NTB
Vaksinen som skal tilbys sjøfolk i belgiske havner, er Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson som det kun trengs én dose av. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et vaksineprogram for utenlandske sjømenn er lansert i Belgias travle havner, og helsearbeidere er klare til å komme om bord for å sette koronavaksinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 80.000 sjømenn og mer enn 5.500 skip anløper hvert år landets største havner Antwerpen, Zeebrugge og Gent.

Målet er å gi en yrkesgruppe som er vanskelig å nå fram til, en best mulig sjanse til å bli vaksinert, opplyser Belgias sjøfartsmyndigheter.

Myndighetene viser til risikoen ved et utbrudd for sjømennene, som bor om bord i lange perioder. Mange sjømann kommer dessuten fra land der vaksiner ikke er tilgjengelig.

Vaksinen som tilbys, er Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson som det kun trengs én dose av.

USA og Tyskland tilbyr fra før vaksiner til utenlandske sjømenn, men Belgia blir først land som tilbyr dem om bord, ifølge belgiske myndigheter.

Vaksinedekningen i Belgia blant de høyeste i Europa, og så langt er 67 prosent av den voksne befolkningen fullvaksinert.