Amazon-rykter førte til Bitcoin-oppgang

Rykter om Amazons interesse for kryptovaluta fikk prisen på Bitcoin til å stige til 37.000 dollar per enhet mandag. Arkivfoto: Charles Krupa / AP / NTB
Rykter om Amazons interesse for kryptovaluta fikk prisen på Bitcoin til å stige til 37.000 dollar per enhet mandag. Arkivfoto: Charles Krupa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på Bitcoin økte med 14 prosent mandag etter at en stillingsutlysning hos Amazon utløste rykter om at teknologigiganten snuser på kryptovaluta-sektoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen per enhet var nær ved å nå 40.000 dollar, før den stabiliserte seg på 37.000 dollar, om lag 327.000 kroner. Prisen på Bitcoin har lenge ligget på 30.000 dollar etter å ha falt fra rekordhøye 65.000 dollar i april.

I Amazons stillingsutlysning står det at selskapet leter etter en «erfaren produktleder til å utvikle Amazons digitale valuta og blokkjedestrategi og produktveikart».

Selskapet har for tiden 74 ledige stillinger som inneholder begrepet «blokkjede», som ligger til grunn for betaling med kryptovaluta, i stillingsbeskrivelsen. Stillingene er nødvendigvis ikke knyttet til utvikling av blokkjeder, men det nevnes som ønsket relevant erfaring.

I en uttalelse avviser Amazon bestemt ryktene om at de har planer om å akseptere kryptovaluta som betaling mot slutten av året. Amazon anerkjenner likevel at selskapet utforsker hvordan kryptovaluta kan brukes til netthandel.

– Vi mener framtiden bygges på nye teknologier som kan muliggjøre moderne, raske og rimelige betalinger og håper å bringe denne framtiden til Amazons kunder så snart som mulig, meddeler selskapet.