Kina ber USA slutte å demonisere landet

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman besøker for tiden Kina. Der har hun fått beskjed om at USA må slutte å demonisere Kina. Her er hun avbildet i Sør-Korea for få dager siden. Foto: Sør-Koreas utenriksdepartement / AP / NTB
USAs viseutenriksminister Wendy Sherman besøker for tiden Kina. Der har hun fått beskjed om at USA må slutte å demonisere Kina. Her er hun avbildet i Sør-Korea for få dager siden. Foto: Sør-Koreas utenriksdepartement / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman fikk beskjed om å slutte å demonisere Kina da hun møtte sin kinesiske motpart i byen Tianjin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sherman er den høyest plasserte i president Joe Bidens administrasjon som har besøkt Kina, og håpet er at besøket kan bedre forholdet mellom verdens to største økonomier.

En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina.

– Håpet er kanskje at ved å demonisere Kina kan USA på et vis gi Kina skylden for sine egne strukturelle problemer, skriver det kinesiske utenriksdepartementet i et referat fra samtalen mellom Sherman og viseutenriksminister Xie Feng.

– Vi oppfordrer USA til endre sitt svært misvisende tankesett og sin farlige politikk, heter det i uttalelsen, som også hevder at USA anser Kina som en «innbilt fiende».

Det kinesiske utenriksdepartementet beskriver videre forholdet mellom landene som fastlåst og med alvorlige problemer.

I forrige uke sa amerikanske myndigheter at samtalene var en mulighet til å vise Kina hvordan «ansvarlig og sunn konkurranse ser ut» men at de ville unngå konflikt.

Sherman skal også møte utenriksminister Wang Yi under sitt besøk.