Deler av London oversvømt etter kraftig uvær

En kvinne går på en oversvømt gangvei i St. James's Park sentralt i London søndag. Foto: Victoria Jones/PA via AP/ NTB
En kvinne går på en oversvømt gangvei i St. James's Park sentralt i London søndag. Foto: Victoria Jones/PA via AP/ NTB Foto: Victoria Jones / AP

Busser og biler er forlatt i vannmassene i den britiske hovedstaden London, etter at et voldsomt regnvær traff byen søndag og forårsaket flom flere steder.

Britiske meteorologer fra Met Office har advart at det kan falle opp mot 100mm regn søndag, nesten det dobbelte av gjennomsnittet for juli måned.

De har sendt ut oransje farevarsel for London og omliggende fylker fram til klokken 20 norsk tid, hvor de har advart mot flom og lynnedslag.

Brannvesenet i hovedstaden har allerede mottatt hundrevis av anrop fra bekymrede borgere, men hittil er det ikke rapportert om fare for menneskeliv.

En vei nær Queenstown Road i sørvest London ble stengt av politiet etter at tre dobbeltdekkere ble stående fast under en jernbanebro.

En av sjåførene fortalte nyhetsbyrået AFP, at passasjerene ble nødt til å gå av bussen da det begynte å lekke inn vann. Flere bilister i Walthamstow i nordøst London måtte også forlate bilene sine i regnværet.

Politiet har sagt det er flom i flere deler av øst London, og advarte om at flere tunneler og rundkjøringer er under vann.

Stormen i England kommer etter kraftig regnvær og flom i store deler av Vest-Europa, hvor over 200 mennesker har mistet livet. Belgia og Tyskland ble spesielt hardt rammet.

Personvernpolicy