Protester i Brasil mot Bolsonaros pandemihåndtering

«550 tusen døde, Bolsonaro» står det på banneret i forgrunnen ved demonstrasjonen i Brasilia lørdag. I en rekke byer i Brasil demonstrerte folk mot presidentens håndtering av pandemien. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB
«550 tusen døde, Bolsonaro» står det på banneret i forgrunnen ved demonstrasjonen i Brasilia lørdag. I en rekke byer i Brasil demonstrerte folk mot presidentens håndtering av pandemien. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Brasil har flere tusen mennesker demonstrert i flere byer mot myndighetenes håndtering av pandemien. Flere krever riksrettssak mot president Jair Bolsonaro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smitten med deltavarianten av koronaviruset fortsetter å øke i landet, og demonstrantene krevde flere vaksiner og økonomisk bistand, skriver nyhetsnettstedet G1. Demonstrasjonene ble organisert av fagbevegelsen og grupper på venstresiden og fant sted i minst 13 provinshovedsteder, inkludert Rio de Janeiro, Recife og Salvador.

Det var ingen tvil om hvor misnøyen var rettet. «Bolsonaro – korrupt folkemord. Riksrett nå! og «Vi vil ha vaksiner. Han vil ha bestikkelser. Ut med Bolsonaro» var blant parolene.

Myndighetene har hele veien tonet ned pandemien og vært imot nedstengninger av hensyn til økonomien. Nylig har Bolsonaro også stilt spørsmål ved om det er noen vits med vaksiner. En komité i nasjonalforsamlingen gransker nå Bolsonaros håndtering av krisen.

Fredag ble det registrert nesten 109.000 nye smittetilfeller i landet. Så langt er det påvist over 19,6 millioner smittetilfeller, nesten halvparten av alle smittede i Latin-Amerika og Karibia. Nesten 550.000 mennesker er døde.