Amerikansk seriedrapsmann død i fengsel

For elleve år siden ble Rodney Alcala dømt til døden for dem drap. Han har senere tilstått ytterligere to drap, men kan ha langt flere liv på samvittigheten.
For elleve år siden ble Rodney Alcala dømt til døden for dem drap. Han har senere tilstått ytterligere to drap, men kan ha langt flere liv på samvittigheten. Foto: David Handschuh / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rodney Alcala, som var dømt til døden for drap på fem unge kvinner og jenter i California på 1970-tallet, har dødd i fengsel av naturlige årsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

77 år gamle Alcala ble i 2010 dømt til døden for fem drap. Ett av ofrene var en 12 år gammel jente. Drapene ble begått mellom 1977 og 1979. I den samme perioden deltok Alcala i et sjekkeprogram på TV, noe som førte til at han fikk tilnavnet The Dating Game Killer.

I 2012 ble han utlevert til New York, der han ble dømt til 25 år til livstid i fengsel etter å ha erklært seg skyldig i drap på ytterligere to kvinner.

Myndighetene mener han kan ha så mange som 130 liv på samvittigheten over hele USA.

California har ikke henrettet noen siden 2006. I 2019 innførte guvernør Gavin Newsom et moratorium og demonterte utstyret som ble brukt til henrettelser i fengselet San Quentin.