Pandemien kan forårsake matmangel i britiske matbutikker

Torsdag var flere butikkhyller tomme i Storbritannia. Flere supermarked og leverandører advarer nå mot matmangel på grunn av de mange ansatte som er tvunget i karantene på grunn av smitteutbruddet i landet.
Torsdag var flere butikkhyller tomme i Storbritannia. Flere supermarked og leverandører advarer nå mot matmangel på grunn av de mange ansatte som er tvunget i karantene på grunn av smitteutbruddet i landet. Foto: Matthew Cooper / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort deltautbrudd truer nå matleveranser til Storbritannia siden flere ansatte er tvunget i karantene. Den siste uken har smittetallet i landet økt kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske supermarked og leverandører advarer at de snart kan slite med matmangel på grunn av de mange ansatte som er satt i karantene.

I Storbritannia var flere butikkhyller tomme denne uken, og noen steder har situasjonen blitt så ille at butikker har blitt tvunget til å stenge.

– Vi har holdt alle butikker åpne gjennom hele pandemien, men nå har vi måtte stenge en eller to butikker, og redusert timene i andre, sa direktør Richard Walke for matkjeden Iceland til BBC radio.

Torsdag steg antall sykehusinnleggelser med coronasmittede pasienter i England til det høyeste nivået siden februar.