Israel skal granske anklager mot NSO Group

Frankrikes president Emmanuel Macron skal være blant minst 14 statsledere som har vært overvåket via et israelskutviklet spionprogram som har vært plantet på mobiltelefonen hans.
Frankrikes president Emmanuel Macron skal være blant minst 14 statsledere som har vært overvåket via et israelskutviklet spionprogram som har vært plantet på mobiltelefonen hans. Foto: John Thys / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel skal granske teknologiselskapet NSO Group, som selger spionvare som har vært benyttet til å overvåke politikere, journalister og aktivister verden over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har opprettet en granskingskommisjon som skal gjennomgå anklagene mot NSO Group og undersøke påstandene om at programvare utviklet av selskapet, er misbrukt, sier lederen av forsvars- og utenrikskomiteen i Knesset, Ram Ben Barak.

– Forsvarsgrenene har utpekt en kommisjon som består av flere grupper, sier Ben Barak, som tidligere var nestleder i den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad.

– Når de har fullført gjennomgangen, vil vi kreve å få se resultatet for å vurdere om noe skal gjøres.

Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er det israelsk-utviklede spionprogrammet blant annet benyttet til å spionere på minst 14 statsledere, samt en rekke politikere, journalister og menneskerettsforkjempere verden over.