18 drept i fengsler i Ecuador

Opptøyer i to fengsler i Ecuador har krevd åtte menneskeliv. 20 ble såret, deriblant politibetjenter, opplyser myndighetene.

Åtte innsatte ble drept og 20 såret da voldshandlinger brøt ut i et fengsel i provinsen Guayas sørvest i landet onsdag. I et fengsel i Cotopaxi ble 10 innsatte drept og 35 såret i opptøyer, opplyser fengselsledelsen SNAI på Twitter.

Blant de sårede er minst ni politifolk.

Politiets elitestyrker har gjenvunnet kontrollen over begge fengslene, ifølge SNAI. Fengslene ble også åsted for voldelige opptøyer i februar. Den gang krevde sammenstøt mellom rivaliserende gjenger 79 liv, alle innsatte, på én og samme dag.

Ecuadors fengselsvesen består av rundt 60 institusjoner med en samlet kapasitet på 29.000 innsatte. Overbelegget er på rundt 30 prosent, og eksperter mener Ecuador mangler minst 2.500 fengselsvakter.

Personvernpolicy