Studie: 1,5 millioner barn har mistet forelder eller omsorgsyter i pandemien

<p>Søsknene Zavion og Jazzmyn Guzman i New Jersey i USA er blant mange barn som har mistet minst én forelder under pandemien. Adoptivmoren deres Lunisol døde i fjor etter å ha blitt smittet av coronaviruset.</p>
Søsknene Zavion og Jazzmyn Guzman i New Jersey i USA er blant mange barn som har mistet minst én forelder under pandemien. Adoptivmoren deres Lunisol døde i fjor etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

Rundt 1,5 millioner barn har mistet minst én forelder, besteforelder eller annen omsorgsyter siden pandemien startet, ifølge en studie.

Siden det ikke finnes nok konkrete data, er 1,5 millioner bare et anslag. Ifølge forskerne er antallet barn som har mistet minst én nær slektning, særlig høyt i forhold til innbyggertallet i Brasil, Mexico, Sør-Afrika og Colombia.

Forskerne ved Imperial College London har sett på fødselsrater og coronadødsfall og satt sammen en matematisk modell for å komme fram til antallet.

Antallet barn som har mistet fedrene sine, er rundt fem ganger så høyt som de som har mistet mødrene sine, ifølge studien, som er publisert i The Lancet.

Personvernpolicy