Landesorg i Belgia etter flom

Ødeleggelsene er enorme, men oppryddingen er allerede i gang, som her i Liege. Tirsdag er det erklært landesorg, og de døde etter flommen minnes med sirener fulgt av ett minutts stillhet.
Ødeleggelsene er enorme, men oppryddingen er allerede i gang, som her i Liege. Tirsdag er det erklært landesorg, og de døde etter flommen minnes med sirener fulgt av ett minutts stillhet. Foto: Valentin Bianchi / AP / NTB

Belgia har erklært landesorg tirsdag og vil hedre de omkomne i flommen med ett minutts stillhet. Så langt er 31 mennesker bekreftet døde, og rundt 70 er savnet.

Klokken 12 lød sirenene fra landets redningstjenester før det ble holdt ett minutts stillhet.

Tallet på døde etter det kraftige regnskyllet og de påfølgende oversvømmelsene i forrige uke kan komme opp i 100 i Belgia. De siste dagene har aviser og TV-sendinger vært fulle av bilder av ødeleggelsene og ryddearbeidet som er i gang.

Til avisen Le Soir forteller dokumentarfilmskaperen Thierry Michel at han har mistet hundrevis av timer med unike opptak fra Kongo. Han var også nær ved å miste kona Christine. Hun kom seg unna det stigende vannet i siste liten.

– Hvis ikke, kunne jeg vært en av dem politiet fortsatt leter etter, sier hun.

Personvernpolicy