Nederlenderne sendes tilbake på hjemmekontor

Mark Rutte, her på et EU-toppmøte sammen med Danmarks statsminister Mette Frederiksen, ber nederlenderne jobbe hjemmefra igjen, etter at smitten har økt kraftig i Nederland.
Mark Rutte, her på et EU-toppmøte sammen med Danmarks statsminister Mette Frederiksen, ber nederlenderne jobbe hjemmefra igjen, etter at smitten har økt kraftig i Nederland. Foto: Olivier Hoslet / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederlands statsminister Mark Rutte oppfordrer folk til å jobbe hjemmefra igjen. Smitten har økt etter at nesten alle coronarestriksjoner ble opphevet i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av lettelsene som ble svært kortvarig, var gjenåpningen av landets nattklubber. Rutte har beklaget og sagt at det var en feilvurdering, og nattklubbene ble raskt pålagt å stenge igjen, i denne omgang til midten av august.

De siste ukene har sjudagerssnittet for smitte skutt i været, fra snaut 5 til nesten 59 nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Helseminister Hugo de Jonge sier det daglige smittetallet ser ut til å stabilisere seg, men «det er selvfølgelig altfor høyt».