Nederlenderne sendes tilbake på hjemmekontor

<p>Mark Rutte, her på et EU-toppmøte sammen med Danmarks statsminister Mette Frederiksen, ber nederlenderne jobbe hjemmefra igjen, etter at smitten har økt kraftig i Nederland.</p>
Mark Rutte, her på et EU-toppmøte sammen med Danmarks statsminister Mette Frederiksen, ber nederlenderne jobbe hjemmefra igjen, etter at smitten har økt kraftig i Nederland. Foto: Olivier Hoslet / AP / NTB

Nederlands statsminister Mark Rutte oppfordrer folk til å jobbe hjemmefra igjen. Smitten har økt etter at nesten alle coronarestriksjoner ble opphevet i juni.

En av lettelsene som ble svært kortvarig, var gjenåpningen av landets nattklubber. Rutte har beklaget og sagt at det var en feilvurdering, og nattklubbene ble raskt pålagt å stenge igjen, i denne omgang til midten av august.

De siste ukene har sjudagerssnittet for smitte skutt i været, fra snaut 5 til nesten 59 nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Helseminister Hugo de Jonge sier det daglige smittetallet ser ut til å stabilisere seg, men «det er selvfølgelig altfor høyt».

Personvernpolicy