Mann dømt til fengsel for stormingen av Kongressen

Mannen som her bærer på et flagg, ble mandag dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen. Arkivfoto: U.S. Capitol Police / AP / NTB
Mannen som her bærer på et flagg, ble mandag dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen. Arkivfoto: U.S. Capitol Police / AP / NTB Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann fra Florida ble mandag dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er den første som får ubetinget fengselsstraff etter stormingen. En kvinne fra Indiana har tidligere blitt dømt, men hun fikk betinget fengsel, samfunnstjeneste og bot.

54-åringen fra Englewood i Florida erklærte seg skyldig i kriminelle forhold, blant annet sammensvergelse og opprør, etter en avtale med påtalemyndigheten i juni.

Under domsopplesningen mandag beklaget mannen handlingene sine og sa at han skammet seg over å ha deltatt i stormingen.

– Hadde jeg hatt noen anelse om at protesten ville eskalere slik den gjorde, ville jeg aldri ha våget meg lenger enn fortauet utenfor Kongressen, sa han.

Han la til:

– Dette var en tåpelig beslutning fra min side.

Aktor ba opprinnelig om en fengselsstraff på 18 måneder. Mandagens dom kan være med å sette presedens for de hundrevis av andre tiltalte etter stormingen i januar, som endte med at fem personer mistet livet.