Mann dømt til fengsel for stormingen av Kongressen

Mannen som her bærer på et flagg, ble mandag dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen. Arkivfoto: U.S. Capitol Police / AP / NTB
Mannen som her bærer på et flagg, ble mandag dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen. Arkivfoto: U.S. Capitol Police / AP / NTB Foto: AP

En mann fra Florida ble mandag dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen i januar.

Mannen er den første som får ubetinget fengselsstraff etter stormingen. En kvinne fra Indiana har tidligere blitt dømt, men hun fikk betinget fengsel, samfunnstjeneste og bot.

54-åringen fra Englewood i Florida erklærte seg skyldig i kriminelle forhold, blant annet sammensvergelse og opprør, etter en avtale med påtalemyndigheten i juni.

Under domsopplesningen mandag beklaget mannen handlingene sine og sa at han skammet seg over å ha deltatt i stormingen.

– Hadde jeg hatt noen anelse om at protesten ville eskalere slik den gjorde, ville jeg aldri ha våget meg lenger enn fortauet utenfor Kongressen, sa han.

Han la til:

– Dette var en tåpelig beslutning fra min side.

Aktor ba opprinnelig om en fengselsstraff på 18 måneder. Mandagens dom kan være med å sette presedens for de hundrevis av andre tiltalte etter stormingen i januar, som endte med at fem personer mistet livet.

Personvernpolicy