247 koronasmittet på sørkoreansk krigsskip

247 av mannskapet på 301 på den sørkoreanske marinens jager Munmu den store, her under et anløp på Filippinene i 2019, er smittet med koronavirus. Arkivfoto: Bullit Marquez / AP / NTB
247 av mannskapet på 301 på den sørkoreanske marinens jager Munmu den store, her under et anløp på Filippinene i 2019, er smittet med koronavirus. Arkivfoto: Bullit Marquez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall smittede har steget til 247 om bord på et sørkoreansk krigsskip som deltar i et internasjonalt antipiratoppdrag utenfor Øst-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsdepartementet i Seoul opplyste mandag at to militærfly er blitt sendt til området for å hente ut hele mannskapet på 301 som befinner seg om bord på jageren Munmu den store.

Myndighetene mener at koronautbruddet på krigsskipet kan ha begynt da jageren lå til havn i regionen for å laste om bord varer i slutten av juni. Ingen av mannskapet er vaksinert mot koronavirus, men helsemyndighetene opplyser at de 247 smittede er i relativt god form.

Samtidig mandag ble det registrert 1.252 nye smittetilfeller i Sør-Korea. Det er den 13. dagen på rad at landet har registrert mer enn 1.000 nye tilfeller per døgn.