Munnbind-påbud i Los Angeles

Los Angeles fylke har innført påbud om å bruke munnbind igjen. Bildet er fra gjenåpningen av Getty Center i mai før koronarestriksjonene ble opphevet. Arkivfoto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB
Los Angeles fylke har innført påbud om å bruke munnbind igjen. Bildet er fra gjenåpningen av Getty Center i mai før koronarestriksjonene ble opphevet. Arkivfoto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB Foto: NTB

Innbyggerne i Los Angeles fylke må igjen bruke munnbind innendørs, uansett om de er vaksinert eller ei, på grunn av økt smittespredning.

Påbudet trer i kraft etter kraftig økning i antall smittetilfeller i fylket. Det er deltavarianten som i stor grad bidrar til økningen, og flesteparten av de nye tilfellene har oppstått blant uvaksinerte. De lokale myndighetene håper påbudet kan snu utviklingen.

California gjenåpnet økonomien for fullt 15. juni og avviklet alle koronabegrensningene. Siden har delstaten registrert en jevn økning i smittespredningen.

I forrige uke ble innbyggerne i San Francisco og fylkene rundt oppfordret til å bruke munnbind innendørs igjen, uansett om de er vaksinert eller ei. Også andre fylker i delstaten oppfordrer folk til å bruke munnbind innendørs, men det er kun Los Angeles som nå innfører påbud.

Personvernpolicy