Tunge aktører oppfordrer Ariel Henry til å danne regjering i Haiti

Haitis fungerende statsminister Claude Joseph under en pressekonferanse i Port-au-Prince fredag. Tunge aktører ber nå Ariel Henry danne regjering i landet etter attentatet på presidenten. Foto: Joseph Odelyn / AP / NTB
Haitis fungerende statsminister Claude Joseph under en pressekonferanse i Port-au-Prince fredag. Tunge aktører ber nå Ariel Henry danne regjering i landet etter attentatet på presidenten. Foto: Joseph Odelyn / AP / NTB Foto: NTB

Diplomater fra en viktig gruppe land og organisasjoner oppfordrer Ariel Henry til å danne regjering i Haiti. Fungerende statsminister Claude Joseph nevnes ikke.

Fungerende statsminister Claude Joseph har styrt Haiti med støtte fra politiet og militæret etter at president Jovenel Moïse ble drept i et attentat. Det skjer til tross for at Moïse kunngjorde Josephs erstatter dagen før han døde.

Presidenten pekte ut Henry. Joseph og hans allierte påpeker at Henry aldri ble tatt i ed, men har lovet å samarbeide både med ham og Joseph Lambert, lederen for det inaktive senatet i landet.

I en uttalelse fra den såkalte Kjernegruppen, som omfatter ambassadørene fra Tyskland, Brasil, Canada, Spania, USA, Frankrike, EU samt FN og Organisasjonen av amerikanske stater, gis imidlertid Henry støtte.

De ber om at det dannes en samstemt og inkluderende regjering.

– For å oppnå det, oppfordrer vi sterkt den utpekte statsministeren Ariel Henry om å fortsette oppdraget han har fått med å danne en slik regjering, heter det.

Partene vil så langt ikke kommentere uttalelsen ytterligere.

Personvernpolicy