Hellas forbyr musikk på kjent ferieøy

Tanken bak forbudet er å hindre at folk skal sitte tett sammen for å høre hverandre når de snakker. Det fryktes også at tett dans kan spre smitte. Mykonos har normalt over en million besøkende i året
Tanken bak forbudet er å hindre at folk skal sitte tett sammen for å høre hverandre når de snakker. Det fryktes også at tett dans kan spre smitte. Mykonos har normalt over en million besøkende i året Foto: Thanassis Stavrakis / AP

For å hindre spredning av coronaviruset har greske myndigheter forbudt musikk i butikker, restauranter og barer på Mykonos.

Musikkforbudet omtales av Reuters og flere andre medier.

– Vi oppfordrer innbyggere, besøkende og profesjonelle på vår vakre øy til å følge opp de nye sikkerhetstiltakene, så spredningen av viruset blir begrenset og Mykonos kan vende tilbake til det normale, sier Nikos Hardalis, som er minister for innenriks sikkerhet, i en uttalelse.

Tanken bak forbudet er å hindre at folk skal sitte tett sammen for å høre hverandre når de snakker. Det fryktes også at tett dans kan spre smitte. Mykonos har normalt over en million besøkende i året. Øya er ett av seks greske områder der coronasmitten har skutt fart i det siste.

Personvernpolicy