Kan Sør-Korea ødelegge alle Nord-Koreas atombomber?

Nord-Korea viste for noen måneder siden fram det de hevder er en nyutviklet atomrakett. Nabolandet Sør-Korea er i ferd med å gjøre noe ingen har gjort tidligere: De utvikler et konvensjonelt høyteknologisk forsvar som i løpet av minutter skal kunne ødelegge et annet lands atomvåpen.
Nord-Korea viste for noen måneder siden fram det de hevder er en nyutviklet atomrakett. Nabolandet Sør-Korea er i ferd med å gjøre noe ingen har gjort tidligere: De utvikler et konvensjonelt høyteknologisk forsvar som i løpet av minutter skal kunne ødelegge et annet lands atomvåpen. Foto: Skjermdump fra nordkoreansk tv/AFP/NTB

I hemmelighet er et av verdens teknologisk mest avanserte land i ferd med å utvikle en helt ny militærstrategi. En norsk og en dansk forsker har studert hva som skjer.