Spania gjeninnfører smitterestriksjoner flere steder

Smitten øker dramatisk i den spanske regionen Catalonia. Nå ber lokale myndigheter om tillatelse til å gjeninnføre portforbud om natten i de hardest rammede byene, deriblant Barcelona. Foto: Felipe Dana / AP / NTB
Smitten øker dramatisk i den spanske regionen Catalonia. Nå ber lokale myndigheter om tillatelse til å gjeninnføre portforbud om natten i de hardest rammede byene, deriblant Barcelona. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Portforbud og andre smitteverntiltak gjeninnføres i deler av Spania i et forsøk på å stanse deltasmitten i landet, spesielt blant uvaksinerte unge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ventes at den nordøstlige regionen Catalonia onsdag vil be spanske domstoler om tillatelse til å innføre et portforbud om natten i byene hardest rammet av deltaviruset, inkludert feriefavoritten Barcelona.

De følger i fotsporet til naboregionen Valencia, som allerede har fått grønt lys for å gjeninnføre portforbud 32 steder.

Det har blitt påvist nærmere 80.000 smittetilfeller i Catalonia, en region med rundt 7.7 millioner mennesker, de siste to ukene. Smitten er spesielt høy blant personer i 20-årene.