Tusenvis protesterte i gatene i Spania etter homofobisk motivert drap

LGBTQI+-aktivister protesterer mot homofobi i den spanske byen Barcelona etter at den 24 år gamle sykepleieassistenten Samuel Luiz ble angrepet og drept utenfor en nattklubb i byen A Coruna i helgen.
LGBTQI+-aktivister protesterer mot homofobi i den spanske byen Barcelona etter at den 24 år gamle sykepleieassistenten Samuel Luiz ble angrepet og drept utenfor en nattklubb i byen A Coruna i helgen. Foto: Reuters/Nacho Doce
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store protester i Spania mandag kveld etter at en 24 år gammel mann ble drept i det som sies å være et homofobisk motivert angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av spanjoler gikk mandag kveld ut i gatene og protesterte mot homofobi. Bakgrunnen er en hendelse i byen A Coruna nord i Spania i helgen, hvor en 24 år gammel homofil mann ble banket opp og drept i et angrep som sies å være homofobisk motivert.

Den 24 år gamle sykepleieassistenten Samuel Luiz ble natt til lørdag overfalt av flere overfallsmenn og slått utenfor en nattklubb. I forbindelse med angrepet skal en av overfallsmennene ha ropt et eller flere skjellsord mot homofile, ifølge statsmediet RTVE.

Luiz døde senere på sykehuset av skadene.

En bølge av hat

Hendelsen har skapt sinne i Spanias befolkning, og flere tusen mennesker samlet seg på gaten i flere av Spanias største byer viftende med regnbueflagg for å protestere mot homofobi og det de mener er en bølge av homofobisk hat.

Ifølge Spanias Innenriksdepartement har hatkriminalitet med forbindelse til seksuell orientering eller kjønnsidentitet økt i Spania de siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2019 registrerte myndighetene 278 slike forbrytelser, noe som var 8,6 prosent flere enn året før. I tillegg antar man at kun en brøkdel av sakene blir anmeldt til politiet.

Etterforskningen vil klargjøre motiv

I følge lokalpolitiker i A Coruna, Jose Minones, jobber politiet hardt med å finne ut hva som skjedde natt til lørdag. Han legger til at de ansvarlige vil bli stilt til ansvar.

Til lokale medier sier Minones at etterforskningen av saken vil klargjøre om motivet for angrepet var homofobisk eller ikke.