Mer enn 20 personer er savnet etter jordskred i Japan

Det store jordskredet som rammet kystbyen Atami i Japan lørdag morgen, kan ha kostet så mange som 28 menneskeliv. Foto: AP / NTB
Det store jordskredet som rammet kystbyen Atami i Japan lørdag morgen, kan ha kostet så mange som 28 menneskeliv. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire mennesker er funnet omkommet og 24 er fortsatt ikke gjort rede for, tre dager etter at et stort jordskred rammet kystbyen Atami i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skredet gikk lørdag etter flere dager med kraftig regnvær i området. 130 bolighus ble helt eller delvis ødelagt, og letearbeidet er svært vanskelig.

Atami-ordfører Sakae Saito sa tirsdag at 24 personer fortsatt ikke var gjort rede for, etter at byen mandag kveld offentliggjorde en liste med mer enn 60 innbyggere de ikke hadde hørt fra etter skredet. De fleste av disse tok siden kontakt.

Det var først 147 personer myndighetene ikke hadde oversikt over, men de fleste klarte å evakuere eller var rett og slett ikke hjemme da skredet fant sted.

Japans statsminister Yoshihide Suga understreket mandag at det fortsatt er håp om å finne overlevende, men letemannskapene må gå forsiktig fram og bruker spader og søkestenger.

Det har fortsatt å regne i området, og det kan derfor være fare for nye skred.