Smittetallene i Russland på det høyeste siden januar

<p>Russlands president Vladimir Putin har anbefalt alle russere om å vaksinere seg, men det er fortsatt mange russere som ikke vil la seg vaksinere. Foto: Aleksej Nikolskij/ Sputnik/ AP/ NTB</p>
Russlands president Vladimir Putin har anbefalt alle russere om å vaksinere seg, men det er fortsatt mange russere som ikke vil la seg vaksinere. Foto: Aleksej Nikolskij/ Sputnik/ AP/ NTB Foto: NTB

Russland har registrert over 25.000 nye coronainfeksjoner på et døgn. Det er den kraftigste smitteøkningen siden begynnelsen av januar.

Søndag oppga myndighetene at det er registrert 25.142 nye smittetilfeller det siste døgnet. Smitten blir drevet fram av deltavarianten av coronaviruset, samtidig som landet sliter med at mange russere velger å ikke la seg vaksinere.

Denne uken har Russland også rapportert om rekordmange coronadødsfall fem dager på rad. Lørdag ble det registrert 697 dødsfall. Søndag gikk tallet noe ned med 663 registrerte dødsfall.

Enkelte eksperter mener at Russlands rapportering lider av alvorlig underrapportering på grunn av kriteriene som brukes for å regne et dødsfall som coronarelatert.