Indonesia stenger ned etter rekordhøye smittetall

En kvinne ligger i et telt utenfor et sykehus i Bekasi i vest Java. Flere indonesiske sykehus sliter med overbelastning etter landets kraftige smitteøkning. Foto: Achmad Ibrahim / AP / NTB
En kvinne ligger i et telt utenfor et sykehus i Bekasi i vest Java. Flere indonesiske sykehus sliter med overbelastning etter landets kraftige smitteøkning. Foto: Achmad Ibrahim / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Indonesiske myndigheter innfører nye strenge coronatiltak og stenger ned i et forsøk på å dempe spredningen av viruset og belastningen av helsesystemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye coronatiltakene i Indonesia trer i kraft fra 3. juli og varer fram til 20. juli på de tettbygde øyene Java og Bali.

– Situasjonen nå har tvunget oss til å innføre strengere tiltak slik at vi kan forhindre spredningen av covid-19, sa Indonesias president Joko Widodo torsdag.

Alle som ikke har samfunnsviktige stillinger, skal jobbe hjemmefra. Matbutikker kan maks ha 50 prosent kapasitet og må stenge klokken 20.

Indonesiske sykehus sliter etter at deltavarianten begynte å spre seg i landet. Foto: Tatan Syuflana / AP/NTB
Indonesiske sykehus sliter etter at deltavarianten begynte å spre seg i landet. Foto: Tatan Syuflana / AP/NTB

Skoler, kjøpesentre, parker, gudshus og underholdningssentre må stenge, og restauranter får kunne ha åpent for takeaway, opplyser Widodo.

Indonesia hadde en ny døgnrekord torsdag med 24.836 nye coronasmittede, og mange av landets sykehus sliter med kapasiteten.

Den Røde Halvmåne-føderasjonen, IFRC, advarer om at Indonesia kan stå overfor en nasjonal katastrofe om deltavarianten fortsetter å spre seg.

Per dags dato har mer enn 30 millioner mennesker i Indonesia, verdens fjerde mest folkerike nasjon, mottatt minst en vaksinedose, ifølge helsemyndighetene.