Paris truer med totalforbud mot elsparkesykler etter dødsulykke

Myndighetene i Paris truer med totalforbud av elsparkesykler etter enda et dødsfall i hovedstaden. Foto: Geir Olsen / NTB
Myndighetene i Paris truer med totalforbud av elsparkesykler etter enda et dødsfall i hovedstaden. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen / NTB

Myndighetene i Paris truer med å forby elsparkesykler dersom ikke leverandørene strammer inn på fartsgrenser og andre regler etter en ny dødsulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerheten rundt bruken av de om lag 15.000 elsparkesyklene i den franske hovedstanden er omstridt, og etter at en italiensk kvinne døde etter påkjørsel for to uker side, truer nå myndighetene i Paris med totalforbud.

Det er forbudt å kjøre elsparkesykler på fortau i Paris, og det er heller ikke lov å være flere personer på dem. Det er heller ikke lov å kjøre fortere enn 20 km/t, og det er forbudt å parkere på fortau. Men mange, både fastboende og turister, enten blåser i reglene eller er ikke klar over dem.

Men etter den seneste dødsulykken setter nå myndighetene i Paris krav til at leverandørene strammer ytterligere inn på fartsgrenser og andre regler for bruk.

– Enten forbedrer situasjonen seg betydelig og elsparkesyklene finner sin plass i det offentlige rom uten å forårsake problemer, eller så vurderer vi å bli helt kvitt dem, sier varaordfører David Beliiard.

Fra onsdag må leverandører, som Lime, Dott og Tier, sørge for at ingen kjører mer enn 10 km/t på elsparkesykkel i flere soner i sentrum av Paris, blant annet de populære områdene Place de la République og Bastille-plassen der det nylig ble bygd store gågater.

Millionbyer som New York og Barcelona har totalforbud mot elsparkesykler.